Upoznajte Zadar

Zadar je prava riznica arheološkog i spomeničkog blaga antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog razdoblja, kao i brojnih suvremenih arhitektonskih ostvarenja poput prvih Morskih orgulja na svijetu. Iz svih povijesnih razdoblja sačuvane su brojne crkve i spomenici kulture na kojima su vidljiva umjetnička graditeljstva svih stilova. Udaljen je samo 12 km od hotela.
 • Crkva Sv. Donata
  Crkva Sv. Donata spomenik je s kojim se grad najčešće poistovjećuje. Crkvu je u IX st. , prema predaji, sagradio biskup Donat, a ističe se monumentalnošću i neobičnim cilindričnim oblikom.
  Više
 • Morske orgulje
  Morske orgulje jedinstveno su arhitektonsko ostvarenje, zanimljiv i originalan spoj arhitekture i glazbe. Tu morski valovi, strujanjem i prolaskom kroz glazbene cijevi postavljene pod morem, stvaraju nevjerojatan zvuk, takozvanu "morsku glazbu", koja ispunjava široki prostor šetnice uz more.
  Više
 • Pozdrav Suncu
  Pozdrav Suncu svjetlosna je igra u ritmu valova, atrakcija s kojeg se pruža pogled na Zadarski kanal, otoke i zalazak Sunca čija je ljepota u Zadru posebno poznata. Posjetite ga noću i prepustite se čarobnoj igri svjetlosti uz zvuk Morskih orgulja u pozadini.
  Više
 • Najljepši zalazak sunca na svijetu
  Kada sunce zalazi u Zadru, nitko to ne doživljava kao dan koji umire, već kao trenutak kada se rađa novi život. Zato to i jest najljepši zalazak sunca na svijetu!
  Više
 • Maraschino liker
  Maraschino je originalni zadarski proizvod.
  Priprema se po tradicionalnoj recepturi ljekarnika dominikanskog samostana početkom 16. stoljeća. Ovaj pripravak iz destilata dalmatinske višnje maraske s razlogom nosi ime «kralj likera».
  Više
 • Kalelarga
  Za Zadrane je Kalelarga puno više od pukog šetališta: filozofija, stil života, svetinja. Iako više nije jedino sastajalište i okupljalište, ostaje kultni prostor, simbol života i ogledalo burne povijesti i sadašnjosti.
  Više